Her er 5 børnebøger du skal have

  • Børn

Bøger til børn kan være spændende, sjove, fængende og lærerige. Men det kan være svært at finde frem til de bedste børnebøger, specielt eftersom børns interesser kan være vidt forskellige, og der findes et hav af børnebøger at vælge imellem. Her får du nogle gode forslag, som måske kan blive til den perfekte godnatlæsning eller tidsfordriv på køreturen for dine børn.  

Godnathistorier for rebelske piger 

Denne bog omhandler 100 historier om exceptionelle kvinder, både i vor tid, men også fra tidligere i historien. Dette er ikke en af de klassiske børnebøger, her er der fokus på alle de stærke kvinder som har påvirket verden og haft indflydelse på andre. Bogen indeholder fine illustrationer af de forskellige kvinder, og er oplagt læsning for piger, som kan føle sig inspirerede og se alverdens muligheder for deres liv. Drenge vil dog i den grad også kunne få noget ud af bogen, som uden tvivl kan bringe inspiration til de fleste, og give søde drømme om alt det der kan opnås i livet. 

Grydeklar

Her får du en af de bøger til børn, som forældre rent faktisk også kan få et godt grin af at læse højt af. Bogen består af en masse små godnathistorier skrevet af flere forskellige forfattere. Grydeklar vil helt sikkert få dine børn til at smile i søvne, efter de har fået skøre og måske næsten sande fortællinger om alt fra grunden til man prutter til historien om en pige som fandt en statsminister i haven. 

Verdens vildeste børn 

I samme genre som Godnathistorier for rebelske piger, er Verdens vildeste børn. Dette er igen måske ikke en af de klassiske børnebøger, men bogen vil med garanti inspirere dit barn, og åbne både dine og barnets øjne for alle de seje børn der findes rundt omkring i verden. I bogen kan du blandt andet læse om Mozart som allerede skrev symfonier som barn, eller Greta Thunberg, som de fleste i verden efterhånden har hørt om, som ligefrem får børn til at skippe skolen, for at protestere, og få verdens politikere til at gøre noget ved verdens klima. 

Rejsen til jorden 

Dette må næsten være den bedste børnebog, til at lære dit barn en masse om vores kære jord. I denne bog fortælles der om alt fra skabelsen af jorden til menneskets opståen, og du lærer nærmest alt der er at lære om vores store jord. Med denne bog kan dit barn altså få svar på alle de spørgsmål der måtte være om jorden og alle de naturfænomener og exceptionelle ting der findes på jorden. 

Harry potter

Den populære bogserie om den spinkle dreng der på sin 11-års fødselsdag finder ud af, at han er en troldmand, er verdenskendt. Her lukkes du ind i den magiske troldmandsverden, hvor magi og spændende væsner hersker. Bogserien findes blandt andet i en udgave med illustrationer, som kan gøre den endnu mere magisk for de små som læser med. De syv bøger i serien er alle magiske, men bliver en tand mere uhyggelige, for hver bog. Så måske der skal startes langsomt ud, hvis børnene er små.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *