Hvornår er man alkoholiker?

  • Børn

Annonce

Det kan være svært at skelne mellem et forbrug af alkohol og et alkoholmisbrug. Hvornår er man alkoholiker? Definitionen er dog helt klar, hvis du opnår abstinenser ved ophold i indtaget af alkohol, er man alkoholiker. Det er muligt af få hjælp til behandling af sygdommen når man er alkoholiker, er pårørende til en alkoholiker eller kender en, der lider af problemet. Med den rette hjælp er det muligt at komme gennem sygdommen og ud på den anden side, til et liv der ikke er styret af alkohol. 

Hvad er alkoholisme? 

Alkoholisme er først og fremmest en sygdom. Når man er alkoholiker, kan problemet være drevet af genetik, social arv eller en mental tilstand der oftest er grunden til at sygdommen opstår og udvikler sig. Et traume kan være den hændelse der giver anledning til et øget indtag af alkohol. I takt med at der indtages mere alkohol og oftere, bliver kroppen afhængig af rusen og kan have svært ved at håndtere følgevirkningerne der opstår når indtaget af alkohol ophører. De sociale eller genetiske arveegenskaber kan øge disponeringen for muligheden af en afhængighed. En vis procentdel af befolkningen vil have de træk der skal til for potentielt at blive alkoholiker. Hvornår man eventuelt udvikler et alkoholproblem, er meget individuelt og der findes derfor ikke nogen rammer der kan udregne sandsynligheden eller tidshorisonten på forhånd. I starten vil indtaget af alkohol som oftest være drevet af det psykologiske aspekt, men senere udvikler det sig til en fysisk nødvendighed for at kroppen kan fungere. Kroppen vil have svært ved at håndtere manglende indtag af alkohol hvis man er alkoholiker. Der opstår abstinenser som vil forværres i takt med mængden af alkohol der indtages dagligt og den periode der er sket et overdrevet indtag af alkoholiske drikke. 

Kan alkoholikeren hjælpes?

En alkoholisme kan behandles med den rette hjælp, men er en livslang sygdom der kræver vilje til at modstå. Uanset årsagen til problemet, er det først og fremmest vigtigt at erkende problemet. En erkendelse af alkoholisme er mange gange den største udfordring i forløbet til et bedre liv. Det er derefter vigtigt at søge hjælp der både kan understøtte den psykologiske og fysiske bivirkning der vil være ved at gøre holdt med indtaget af alkohol. Uanset om du er pårørende til en alkoholiker eller har erkendt et overforbrug af alkohol, kan du søge hjælp fra professionelle der kender til problematikken og til effektive behandlingsmetoder. Ethvert forløb vil skulle være individuelt og skræddersyet til alkoholikeren, da årsagen kan være forskellig og fordi at alle reagerer på hver deres måde i en afvænning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *