Sådan får du gang i sporten derhjemme

  • Børn

Mens fritids- og fitnesscentre eller andre fritidsaktiviteter har været lukket ned i en længere periode, grundet Covid-19, har vi skulle finde på alternative løsninger, for at holde os fysisk i gang. Det gælder ikke kun voksne, men også børn der hverken har kunnet komme fysisk i skole, på almindelige betingelser, og samtidig skulle undvære deres fritidsaktivitet til en vis grad. Derfor er trangen men også behovet for fysisk aktiviteten steget markant det seneste år, hvor Danmark på skift har været lukket ned og åbnet op igen. Selvom vi nærmer os en mere almindelig hverdag, træffer sommerferien også ind om ikke særlig længe. For at opretholde formen, er det en god idé at indføre noget sport i hjemmet – også over sommerferien. Du kan finde og sammenligne forskelligt udstyr til hjemmetræning eller sport på Sportsektionen.dk. Sport i hjemmet kan nemlig skabe en række fordele, som du kan læse mere om her. 

Fokus på familien

Sport behøver ikke være forbundet med en kedelig løbetur eller gåtur. Dette er i hvert fald måden hvorpå børn ser en løbe- eller gåtur på. Hvis du vil indføre én eller to dage om ugen, hvor familien skal være fysisk aktive sammen, så vær kreativ. Forbered nogle udendørs lege, som høvdingebold, stafetløb, fodbold eller lignende. Der findes rigtige mange muligheder som du kan finde på nettet. Du kan eventuel indføre en straf, som at taberen skal stå for aftensmaden, tage opvasken eller lignende. På den måde stiger engagementet både hos dig selv og børnene. Hvis børnene er lidt ældre, kan du også overveje noget cirkel- eller styrketræning. Her kan du også indføre en straf, som kunne være 10 ekstra armbøjninger. Disse aktiviteter styrker ikke kun din og din families sundhed, men bringer også leg og sjove timer ind i hverdagen, som styrker jeres forhold som familie. Du kan se det som en form for teambuilding.   

Sunde vaner 

At være fysisk aktiv er både godt for helbredet, koncentrationsevnen og humøret. Hvis du får dine børn og din familie med ud på udflugter eller aktiviteter der indebærer fysisk aktivitet, så vil det helt sikkert afspejle sig i stemningen derhjemme og præstationsniveauet på arbejdet eller i skolen. Når du indfører noget sport derhjemme, er det vigtigt at gøre det til en vane. På den måde bliver det meget nemmere at vænne sig til det, og ingen vil se sporten som en ugentlig byrde. Børn synes generelt det er sjovt at komme ud og lege, så derfor handler det bare om at udnytte det på bedste vis. Du får ligeså meget ud af at lege ude i haven eller lege med børnene på en legeplads, som børnene gør, rent fysisk. Udnyt de muligheder der byder sig.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *