Sådan sparer du penge i din private bolig

  • Børn

Dette indhold er sponsoreret.

Der er mange måder at spare penge i din private bolig. I denne artikel skal vi derfor se nærmere på, hvor du kan starte, og hvad der skal til for at se store besparelser på dit forbrug. Vi skal blandt andet se nærmere på, hvordan du kan reducere dine vand- og elregninger, så du i fremtiden får flere penge til fornøjelser og andet sjovt med familien. Læs med nedenfor.

Grøn energi giver gode besparelser

Et godt sted at starte er at kigge på dit nuværende el-forbrug. Desto bedre forståelse du får for dit elforbrug, desto større sandsynlighed er der nemlig for, at du kan finde billigere alternativer. Og det er heldigvis sådan, at det danske elmarked er frit, hvilket betyder, at du kan udskifte el-leverandører, som du ønsker. Faktisk er der på nuværende tidspunkt gode markeds- og konkurrencevilkår på elmarkedet, hvilket betyder, at der findes overkommelige elpriser, som ikke udelukkende ligger i den dyre ende.

Grøn energi er kommet for at blive – det kan du læse meget mere om på denne side. Grøn energi kommer i mange former, men heriblandt kan du få grøn energi via naturgas, som skåner klimaet, samtidig med at det er billigere og nemmere. Flere og flere elleverandører vælger til din store fordel at tilbyde grøn energi i høj kvalitet. Men hvad betyder naturgas egentlig? Du har sikkert hørt om det før, men det er ikke sikkert, du forstår, hvad det helt konkret betyder.

Naturgas er et fossilt brændstof, der adskiller sig fra øvrige energikilder ved at være langt mere miljøvenligt end de traditionelle, fossile brændsler. Naturgas udleder nemlig langt mindre CO2, hvilket derfor er en langt mere miljøvenlig energiform. Derudover vil du med naturgas også kunne se en væsentlig forskel på især din varmeregning, som vil nedsættes med hele 35 %, hvis du udskifter elvarme eller oliefyr med naturgas. Du skal blot finde den rette elleverandør, der udbyder naturgas.

Sådan bruger du mindre strøm

Udover at skifte til naturgas, er der selvfølgelig også andre metoder til at bruge mindre strøm i dagligdagen. Her kan du blandt andet overveje at udskifte alle dine pærer med en elsparepære, som er A-mærket og dermed har et langt mindre strømforbrug. Faktisk har disse pærer intet mindre end fire gange lavere strømforbrug end en almindelig glødepære – det er meget. Udover pengebesparelsen, skåner du samtidig miljøet med en sparepære, da de udleder mindre CO2.

Derudover kan du i dag få fingrene i et energivenligt fjernsyn, som udbydes af flere forskellige brands. Fordelen ved et sådan fjernsyn er, at det har et lavere strømforbrug, både når fjernsynet er slukket, men også når det er tændt. For at finde et energivenligt fjernsyn, skal du holde øje med Svanemærket eller Blomsten for at være sikker på, at de er miljøvenlige.

Derudover er det vigtigt, dit køleskab står på 5 grader, og din fryser står på -18 grader. Indstiller du dine hårde hvidevarer lavere end det, bruger de mere strøm, fordi de skal køle mere. Det er derfor også en vigtig faktor at have med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *