Her er 5 ideer til familieudflugter

  • Familie

Er det ved at være længe siden, at du har lavet noget sammen med din familie, er det måske på tide at planlægge en familie tur. Så er spørgsmålet bare, hvor turen skal gå hen? Hvis du er tom for ideer eller bare trænger til en smule inspiration, kan du med fordel læse med her, hvor du finder ideer til familieudflugt og familie aktiviteter. Uanset alder og antal vil disse ideer være sjove og hyggelige. 

Tag på sheltertur med familien

Teknologien har overtaget mange aspekter i hjemmet – også børnenes leg. Hvis I trænger til at komme væk fra alt dette, kan det være en ide familieudflugt at tage på sheltertur sammen. Ved at gøre dette kommer I væk fra jeres vante rammer og tættere på naturen. 

Der findes et utal af shelters over hele Danmark, og de fleste af dem kræver hverken betaling, eller at I booker forud for jeres besøg. Vælger I en af dem, hvor I ikke skal booke i forvejen, kan det være en god ide at have en backup plan i form af en anden shelter eller et telt, da disse sheltere går efter “først til mølle”-princippet.

Zoologisk have er den oplagte familietur

Leder I efter en dagstur, er zoologisk have en oplagt mulighed. Disse findes der flere forskellige af rundt om i Danmark. I Jylland finder I blandt andet Ree Park, Aalborg Zoo, Givskud Zoo, Randers Regnskov, Jyllands Park Zoo og en række andre mindre zoologiske haver. På Fyn ligger Odense Zoo, og på Sjælland finder I Knuthenborg Safaripark og København Zoo.

I samtlige zoologisk haver kan I enten vælge at smøre jeres egen madpakke og nyde den i parken. Det er også muligt at tage mad med, som kan grilles, da de fleste af parkerne har opsat fælles grill til fri afbenyttelse. Hvis I ikke har lyst til at tænke på maden, er det også muligt at spise på havens spisested.

Sjov for store og små i LEGO House

Leder I efter noget, som I kan lave på en regnvejrsdag, er LEGO House en oplagt mulighed. Her finder I fantastiske konstruktioner og en fortryllende verden af LEGO, hvor både voksne og børn kan få lov til at slå sig løs. I kan hurtigt få mange timer til at gå i det store univers, som er blevet bygget her. LEGO House finder I i Billund.

Kom tættere på hinanden med camping

Uanset om I vælger at sove i telt, glamping, campingvogn eller lignende, er der ikke noget, der er mere hyggeligt og nærværende end camping sammen med familien. I Danmark finder du et stort antal af familievenlige campingpladser, der ligger ud til børnevenlige strande og tæt ved oplagt familieudflugter. Legepladser til børnene er noget, der findes på størstedelen af alle campingpladser, og flere steder er der pools, som I alle kan boltre jer i. 

Lær mere om havet i de danske akvarier 

Hvis I ønsker at lære mere om havet, eller bare synes at det er hyggeligt at kigge på hajer og flotte fisk, er det en oplagt ide at tage en familieudflugt til et af Danmarks akvarier. I Jylland finder I Kattegatcentret og Nordsøen Oceanarium, hvor I på Sjælland kan besøge Den Blå Planet. Også her er det muligt at medbringe egen mad eller nyde sin frokost i akvariets spisested.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *