Husk at prioritere den gode indretning – selv i det travle familieliv

For rigtig mange mennesker gælder det, at de daglige omgivelser betyder en hel del for det mentale velvære. Derfor er det også vigtigt at prioritere at holde hjemmet hyggeligt og up to date selv i en travl hverdag. Det behøver ikke være så besværligt og uoverskueligt, som det kan lyde. Det handler blot om gode vaner og en smule opmærksomhed på emnet. Eksempelvis kan det være en god idé, hvis man er et par med små børn, at aftale en fast søndag om måneden eller lignende hvor temaet er på programmet. Læs med her, og få inspiration til nogle af de ting, I kan forsøge at være opmærksomme på.

Hold fokus på de små skridt 

Først og fremmest er det vigtigt at tage én ting af gangen – hvis man vil gøre alt på én gang, er det klart, at det ender ud i et uoverskueligt projekt. En íde kan være at have en notesbog, hvor I skriver ned, hvis der eksempelvis er behov for nye bordben, fordi de gamle er gået itu. Så kan I en gang om måneden eller oftere tage et kig i bogen og se, hvad der skal styr på. Hvis det eksempelvis er bordbenene til spisebordet, den er gal med, er det et oplagt tidspunkt at finde nogle ben til bordet, der er smukkere end de gamle. Børn har det med en gang imellem at ødelægge ting, og det er desværre svært at lave om på. Ved mindre der er tale om arvestykker eller meget dyre investeringer, er det derfor oplagt, at forsøge at se det som en mulighed for forfriskende forandringer i hjemmet.

Det handler om indgangsvinkel

I det hele taget handler det nogle gange om at forsøge at betragte tingene fra en anden vinkel. Optimering af hjemmet kan eksempelvis både ses som en uoverskuelig beskæftigelse, der blot skal overstås, og som en hyggelig adspredelse der giver overskud. Sådan er der mange, der har det med en aktivitet såsom havearbejde, så hvorfor ikke også lade det gælde aktiviteter vedrørende indendørs indretning? I virkeligheden handler det jo i høj grad om selvforkælelse og et aktivt forsøg på forøget velvære for hele familien – et positivt udgangspunkt. 

Inddrag børnene

Herudover er der også rig mulighed for at inkludere børnene i processen, da indretning handler meget om kreativitet. På den måde kan leg og indretning sagtens kombineres på sjove måder. Det betyder selvfølgelig ikke, at børnene skal have lov at vende sofaen på hovedet eller tegne væggen til. Imidlertid er det en god mulighed for at træne koncepter såsom farver, tal, ord og lignende alt efter børnenes alder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *