Undgå skadedyr i huset

  • Hus

Dette indhold er sponsoreret

Alle dyr, som på den ene eller anden måde beskader ens bolig eller helbred, er skadedyr. Hvis man opdager, at man har skadedyr i ens bolig, vil mange have lyst til at prøve at bekæmpe dem på egen hånd. Dog er man ikke lovfæstet forpligtet til dette. udover dette, må man heller ikke selv bestemme hvilke og hvordan man bruger beskyttelsesmidler. Man skal derimod følge den specifikke vejledning, der følger med, når man køber insekts- og beskyttelsesmidler, da det ellers kan være farligt for andre dyr, en selv og eventuelt ens familie. I forbindelse med forkert brug af stærke insektmidler, kan man risikere at blive straffet, da forkert brug har store konsekvenser. 

Pas på dig selv og familien

Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse af sit hus er en meget væsentlig del af, at holde sladedyr væk. Skadedyr kan både være skadelige for ens møbler og ikke mindst ens helbred. Flere slags skadedyr som f.eks. mus og fluer er skadedyr, som kan smitte med forskellige sygdomme når de rører ved ting eller fødevarer. Mus er dyr, som er aktive hele øjet rundt, og derfor bør man også være på vagt efter dem, ligemeget hvilken årstid det er. Fluer er derimod mere almindelige at finde i sommer- og forårs månederne. Disse sygdomme kan være til fare for en selv og ens familie. 

For at undgå skadedyr, hvis ens bolig er mere end almindelig udsat kan man sætte insektmiddel op i vinduesåbninger og dørkamme for at forhindre skadedyr i at trænge igennem. 

De mest almindelige skadedyr

Nogle af de mest almindelige skadedyr er skadedyr så som mus, myrer, rotter, borebiller og flere andre. Skadedyrene kan på forskelligvis skade ens heldbred eller bolig. Der findes også andre meget almindelige skadedyr, som genere ved at bide eller stikke. Det kan f.eks. være hvepse og væggelus. Hver slags skadedyr skal bekæmpes forskelligt, så hvis man ikke er klar over, hvad man skal gøre, hvis der er borebiller i ens træværk bør man kontakte en autoriseret skadedyrsbekæmper. Udover det kan man med fordele anskaffe sig en skadedyrsguide

Hvis du oplever skadedyr 

Så snart man opdager eller oplever, at der er skadedyr i ens bolig bør man kontakte kommunen eller ens udlejer hurtigst muligt, så problemet kan tages hånd om i et tidligt stadie. Det er i langt de fleste tilfælde enten kommunen eller ens udlejer, som har ansvaret for, at disse skadedyr bliver bekæmpet. Som udgangspunkt bliver al skadedyrsbekæmpelse i forbindelse med problemer med rotter betalt af kommunen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *