Forstå en servicebog

Når man skal sælge sin bil, er en servicebog noget af det vigtigste. En servicebog indeholder vigtige informationer omkring bilens vedligeholdelse, service og skader.

For at forklare en servicebog kort og præcist, så er det en bog som indeholder dokumenter med oplysninger omkring din bil, som har været til service og eftersyn, og hvad resultatet har været ud fra dette, samt en måling af bilens kilometertal.

Hvad er en servicebog?

En servicebog er en dokumentationsbog, som følger med når man enten skal sælge bil eller købe bil. Servicebogen indeholder en oversigt over den service som er blevet lavet gennem tiden, samt alle reparationer og vedligeholdelse der er blevet foretaget på bilen. Dertil er der bogført hvilken mekaniker og værksted, som har udført ydelsen, samt kilometertallet.

Findes servicebogen, som en digital løsning

Den fysiske servicebog varede indtil 2020, hvor den så blev ændret til en digital løsning. Som bilejer, finder man nu sin servicebog via Digital servicebog i Eboks appen. Ved at servicebogen er blevet ændret til en digital løsning, fjerner man risikoen ved at smide den væk. Derudover har den digitale servicebog en løbende registrering af bilens kilometertal, og dermed er den potentielle køber opdateret på værdien, den dag bilens skal sælges.

Hvad er vigtigt ved en servicebog?

Grunden til det er vigtigt at have en servicebog er, at den er med til at dokumentere den service og vedligeholdelse, som er blevet udført på bilen. Hvilket der er med til at give en værdi for den potentielle køber, da de får et overblik over bilens værdi, og et detaljeret overblik over køretøjets historik.

Dette vil også sige, at hvis du som potentiel køber finder en brugt bil, som du er interesseret i at købe. Er det vigtigt, at du er opmærksom på at sælger har en servicebog som kan vises. Hvis man køber en bil, som ikke har en servicebog, er det lidt at gamble med sine penge. Hvilket er derfor den digitale servicebog, er vejen til en mere sikker handel.

Biler er oftest et overvejelseskøb, da det er et af de største investeringer, man kan foretage sig. Derfor med en servicebog, er du bevidst om at bilen har nogle ubehagelige overraskelser inden du køber den, så du ikke får en uforudset efterregning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *